Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor som vi får in till vår kundtjänst.

Skulle det vara så att du inte hittar det du undrar över, ska du inte tveka på att kontakta oss.

 

❝Hur många behandlingar krävs det?❞

Våra gener och hudceller är uppbyggda på sådant sätt att det skiljer sig åt väldigt mycket mellan oss på individnivå. Generellt tar det mellan 5-12 behandlingar. 

❝Hur lång tid måste jag vänta innan nästa behandling?❞

4-6 veckor. Det är den tiden som kroppen behöver för att hinna producera nya hårstrån som vi kan behandla. Kika gärna på vår kategori Hur går det till om du vill få större inblick i processen.

 ❝ Måste jag göra om behandlingen igen efter några år?❞

Nej, vår hårborttagning är inte tillfällig. När vi väl har behandlat hårsäckarna med diodlaser blir det omöjligt för hår att kunna växa ut igen ur samma hårsäck. Men då är det viktigt att vara påläst om håren livscykel och att det finns ca 20% inaktiva hårsäckar. Det krävs därför att du ser till att slutföra din behandling på rätt sätt, dvs kommer regelbundet och de antal gånger som krävs för att komma åt även dina vilande hårsäckar.

Grova hormonförändringar såsom graviditet kan väcka vilande hårsäckar till liv, då kan man göra enstaka behandling igen. 

❝Får jag genomgå diodlaserbehandling när jag har tatueringar?❞

Dessvärre finns det ingen laserteknik som kan lasra direkt på tatuerad hud, dock kan man lasra närliggande området. Vi täcker din tatuering så att du kan känna dig säker hos oss.

❝Får jag sola innan min laserbehandling?❞

Diodlaser är den enda hårlasermetoden ute på marknaden som tillåter detta. Maskinen har en inbyggd teknik som anpassar värmen efter hur mörk du är.

❝Gör det ont med diodlaser?❞

Nej. En behandling hos oss är nästintill smärtfri tack vare att vi har investerat i ett handstycke med inbyggd SHR-teknik, kunder kan som mest uppleva en varm sensation som sticker till ibland men det är väldigt sällan.

❝Är det farligt med diodlaser?❞

Nej! Sverige är lyckligtvis ett land med många lagar och regler, om själva lasertekniken i sig hade varit farlig så hade den förbjudits en lång tid sen. Kroppens hudbarriär är byggd av många lager som är till för att skydda inre organ och tål alltså med lätthet den våglängd som vi använder med vår maskin. 

De risker som står listade på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida är brännskador och ögonskador; skador som tyvärr fås av outbildade utövare med billiga maskiner. Med vår maskin är det fysiskt omöjligt att få brännskador tack vare den inbyggda tekniken som anpassar sig efter varje hudton. Ögonen skyddas alltid med hjälp av ögonskydd.  

❝Vilka är inte lämpade att göra hårborttagning med diodlaser?❞

Du bör inte lida utav någon av dessa sjukdomar: HIV, AIDS, hepatit, cancer, diabetes, dermatit, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdomar, psoriasis eller eksem (i behandlingsområdet). 

Du bör heller inte vara under medicinering där ljuskänslighet kan vara en biverkning; dock kan det gå att utföra om du slutar med medicinen två dagar innan behandling. Kontakta oss om så är fallet!

Du bör heller inte vara långt gången i din graviditet.

 

Vi vill understryka att lasern i sig inte är farlig, utan dessa krav kommer från försäkringsbolag.