top of page
Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor som vi får in till vår kundtjänst.

Skulle det vara så att du inte hittar det du undrar över, ska du inte tveka på att kontakta oss.

 

Hur många behandlingar krävs det?

Våra gener och hudceller är uppbyggda på sådant sätt att det skiljer sig åt väldigt mycket mellan oss på individnivå. Generellt tar det mellan 5-12 behandlingar. 

Hur lång tid måste jag vänta innan nästa behandling?

Som tidigast kan vi lasra dig efter fyra veckor. Det är den tiden som kroppen behöver för att hinna producera nya hårstrån som vi kan behandla. Om livet kommer emellan och man någon gång lasrar sig efter 8 veckor i stället så påverkas inte det långsiktiga resultatet. Kika gärna på vår kategori Hur går det till om du vill få större inblick i processen.

Måste jag göra om behandlingen igen efter några år?

När vi väl har behandlat hårsäckarna med diodlaser blir det omöjligt för hår att kunna växa ut igen ur samma hårsäck. Men det är viktigt att vara påläst om hårens livscykel och att det finns ca 20% inaktiva hårsäckar. Det krävs därför att du ser till att slutföra din behandling på rätt sätt, dvs kommer regelbundet och de antal gånger som krävs för att komma åt även dina vilande hårsäckar, även att göra de enstaka behandlingar som fungerar som avslutande upp till de fem första åren.

Grova hormonförändringar såsom graviditet kan väcka vilande hårsäckar till liv, då kan man göra enstaka behandling igen. 

Får jag genomgå diodlaserbehandling när jag har tatueringar?

Dessvärre finns det ingen laserteknik som kan lasra direkt på tatuerad hud, dock kan man lasra närliggande området. Vi täcker din tatuering så att du kan känna dig säker hos oss.

Får jag sola innan min laserbehandling?

Diodlaser är den enda hårlasermetoden ute på marknaden som tillåter detta. Maskinen har en inbyggd teknik som anpassar värmen efter hur mörk du är.

Gör det ont med diodlaser?

Nej. En behandling hos oss är nästintill smärtfri tack vare att vi har investerat i ett handstycke med inbyggd SHR-teknik, kunder kan som mest uppleva en varm sensation som sticker till ibland men det är väldigt sällan.

Är det farligt med diodlaser?

Nej! Sverige är lyckligtvis ett land med många lagar och regler, om själva lasertekniken i sig hade varit farlig så hade den förbjudits en lång tid sen. Kroppens hudbarriär är byggd av många lager som är till för att skydda inre organ och tål alltså med lätthet den våglängd som vi använder med vår maskin. 

De risker som står listade på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida är brännskador och ögonskador. Ögonen skyddas alltid med hjälp av ögonskydd och vi är noggranna med ultraljudsgel samt SHR-teknik i maskinen som minimerar risken för brännskador.

Vilka är inte lämpade att göra hårborttagning med diodlaser?

Du bör inte lida utav någon av dessa sjukdomar: HIV, AIDS, hepatit, cancer, diabetes, dermatit, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdomar, psoriasis eller eksem (i behandlingsområdet). 

Du bör heller inte vara under medicinering där ljuskänslighet kan vara en biverkning; dock kan det gå att utföra om du slutar med medicinen två dagar innan behandling. Kontakta oss om så är fallet!

Du bör heller inte vara långt gången i din graviditet.

 

Vi vill understryka att lasern i sig inte är farlig, utan dessa krav kommer från försäkringsbolag.

Kan ni garantera att detta funkar på alla?

Som med alla andra behandlingar, mediciner och skönhetsprodukter finns det en risk att du inte uppnår samma resultat som andra människor. Det är mycket som spelar roll, t.ex genetiska förutsättningar, hormonnivåer, hur noggrant man rakar sig, ålder, etc. 

bottom of page