top of page
INNAN DIN LASERBEHANDLING

Vi gör vårt yttersta för att ge dig det bästa resultatet, men det du gör som kund påverkar också slutresultatet. ​ - du måste raka området dagen innan, noggrant. Helst inte precis innan behandlingen. Det gör det lättare för diodlasermaskinen att hitta perfekta mängden melanin, färgämnet i hårroten, att sikta sig in på. - du inte får vaxa, epilera eller  plocka hår 4 veckor innan eller under behandling. När du gör detta finns det nämligen inget hår kvar och maskinen kan inte behandla detta område förrän ett nytt hårstrå börjat växa tilräckligt mycket. - kom gärna i lösa, bekväma kläder! Du får givetvis komma i tighta jeans om du vill. Anledningen till att detta står med är att vi använder oss av en nedkylande lasergel för att reducera smärta. Denna gel kan vara klibbig och svår att få bort helt efter behandlingen.  - använd ingen deo/kroppskräm när du kommer till oss. Detta gör att ultraljudsgelen klumpar sig och ger ett sämre skydd.

Tar du medicin med ljuskänslighet som biverkning måste du först rådfråga din läkare. Detta är vanligt i bl.a. acnemedicin och vissa hudprodukter som innehåller AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra. Man måste vänta två veckor innan/efter behandlingen om man vill använda det i bland.

INFORMATION OM KROPPENS FYSIOLOGI OCH TEKNIKEN BAKOM DIODLASER

Håret växer i tre olika faser

  1. Anagena stadiet detta är det aktivt växande stadiet, nytt hår produceras och växer till sin maximala längd.

  2. Katagena stadiet håret övergår från växande till vilande, hårsäcken drar ihop sig och slutar tillfälligt att producera hår

  3. Telogena stadiet också kallat vilofasen, under detta stadie sitter hårstrået fortfarande kvar i roten men det växer inte och efter ett tag lossnar det helt för att lämna plats för ett nytt strå. 

I varje hårstrå finns det melanin (pigment). Pigmenten leder lasern ner till hårsäcken som i sin tur värms upp. Lasern tar inte bort håret i sig utan förstör pigmentet och proteinet i hårsäcken. Det gör att det inte kan växa upp ett nytt hårstrå. För att lyckas med det krävs en temperatur på minst 72 grader celsius.

KRAV PÅ FLERA BEHANDLINGAR

Anledningen till att det inte räcker med en behandling för att uppnå ett permanent resultat beror på att lasern bara kan verka i de hårsäckar som har ett hårstrå i sig. Den kan alltså inte verka under sista delen av den telogena fasen när hårstrået släppt från roten. 

Resultatet är dock permanent redan från första behandlingstillfället på de hårsäckar som varit i ''rätt'' fas, dvs anagena stadiet, eftersom hårlasern förstör proteinet som är nödvändigt för att kunna bygga upp nya hårstrån. 

Hur många laserbehandlingar du behöver göra beror helt på vad dina genetiska förutsättningar är. Vissa personer har väldigt många hårstrån i det telogena stadiet och behöver fler behandlingstillfällen medan andra inte behöver många lika många då majoriteten av deras hårsäckar befinner sig i det anagena stadiet. Generellt behövs 5-12 behandlingar, men rekommenderar att man skapar ekonomiskt utrymme för 12 regelbundna behandlingar för att nå ett så bra slutresultat som möjligt. 

Det viktigaste är att man inte slutar på tvären utan att man fasar ut de sista behandlingarna efter att man upplever att man inte behövt raka sig på en månad.

bottom of page